Välkommen till T R A N A N

Måndag-Torsdag 11:30-22:00

Fredag 11:30-23.00

Lördag 12:00-23:00

Söndag 12:00-22:00

AVVIKANDE ÖPPETTIDER

21-23 Juni Stängt

Sommaröppettider

24:e Juni-12:e Augusti

17.00-23.00

(köket stänger 22.00)

MENY

Vi älskar mat.

Våra köttbullar är en klassiker som de flesta Stockholmare känner till och vid något tillfälle avnjutit. Den stekta strömmingen med potatismos har funnits på menyn sedan Tranan öppnade. Menyn varierar annars efter säsongens råvaror för att skapa riktigt god husmanskost både för den förbipasserande till hela släktmiddagen.

VÅR MENY

VIN

På Tranan gillar vi vin!

Vi gillar allt som är välgjort med mycket själ och hjärta även om vi tycker lite extra mycket om de klassiska vinländerna och regionerna som till exempel Bourgogne i Frankrike och Piemonte i Italien.

Bäst tycker vi om viner där man värnat om naturen i vingården och sedan tillsatt så lite som möjligt vid tillverkningen, helst inget såklart! Därför köper vi i så hög utsträckning som möjligt biodynamiska viner och viner från producenter som arbetar enligt rörelsen Vin Natures principer. Självklart måste vinet i första hand vara välgjort och gott men det är ett stort plus om det också är naturvänligt och naturligt!

VINLISTAN

BAREN

Redan på trettiotalet kallade stamgästerna Tranan för ”klubben”.
Dagens källarbar var vid starten 1929 en finare matsal med mjuka mattor och en trio med cello, piano och fiol som underhöll gästerna med restaurangmusik. Efter andra världskriget, då ett utdraget tunnelbanebygge gjorde Odenplan till en plats de flesta skyndade förbi, stängdes matsalen igen. Fram till 80-talet hann källaren inhysa både fröaffär och möbelbutik innan den återigen införlivades med restaurangen. 

Traditionen med musik i källaren har hållits vid liv. Bland de artister som gett konserter nere i Tranans bar kan nämnas Tom Waits, Lloyd Cole, Lyle Lovett, Digital Underground (med en ung Tupac Shakur), A Tribe Called Quest, Craig David och A Camp.

TRANAN BAR

OM TRANAN

Ett ställe att träffas på, kanske äta en bit och ta ett glas. Så såg Stockholmarna på Tranan år 1929 och gör det än idag, över 90 år senare. Tranan har varit öppet sju dagar i veckan och funnits på samma adress, Karlbergsvägen 14, under hela denna tid.

VÅR HISTORIK

Background

SYSKON

Grus Grus Vinbaren

Ligger precis intill oss och dit slinker man gärna in på ett glas gott naturvin och lite annorlunda meny.

Background

BOKA BORD

Här kan du boka bord för dig och ditt sällskap. Du kan boka bord för max 6 personer online, om ni är fler, ring oss gärna på 08-527 28 100 eller maila på tranan@tranan.se

Sittningstiden är 1,5 timme när du bokar online för lunch vardagar och 2 timmar på Lördagar och Söndagar
Sittningstiden är 2 timmar när du bokar online för middag. Om ni är fler än 4 personer har ni en sittningstid på 2 1/2 timme

Då vi är en liten restaurang kan vi tyvärr inte ta in hundar eller barnvagnar i lokalen. Det går bra att låsa fast vagnen utanför och ta in insatsen, meddela gärna detta vid bokningen.

Får du ingen bokningsbekräftelse så har inte bokningen gått igenom.

För sällskap större än 6 personer upp till 10 personer, vänligen kontakta oss via mail eller telefon 08-527 281 00

Vi tar ej emot sällskap större än 10 personer.

Inga bordsbokningar på uteserveringen.

PRESENTKORT

Här kan du köpa presentkort.

Klicka på Boka Bord knappen nedan och följ anvisningarna.

Kontakta Oss

Tranan Odenplan AB
Karlbergsvägen 14
113 27 Stockholm

08-527 281 00
tranan@tranan.se

FÖLJ VÅR INSTAGRAM

@Restaurang_tranan